Over ons

Publicoen Safety & Sign is een dynamische KMO gevestigd te Zaventem. Als officieel verdeler van het gamma signalisatieproducten van WH Brady Corporation, zijn wij gespecialiseerd in veiligheids- en wegsignalisatie, logistieke en industriële markering, leidingmarkering, signalisatie-audits, evacuatieplannen en interventiedossiers.

De bvba “Publicoen” werd in 1980 opgericht door Marcel Coenaerts, publiciteitsontwerper, samen met zijn echtgenote en was gevestigd op de Mechelsesteenweg 520 te Zaventem (Nossegem). De hoofdactiviteit bestond voornamelijk uit het met de hand beschilderen van publiciteitsborden. Deze activiteit werd gemoderniseerd door de verf te vervangen door zelfklevend vinyl en het aanmaken van veiligheidssignalisatie.

Op 1 januari 1996 draagt dhr. Coenaerts zijn vennootschap over aan dhr. Dominique Matthijs. In 1997 volgt er een verhuis van het huurpand naar een eigen gebouw gelegen op de Mechelsesteenweg 450 te Zaventem (Nossegem). Dhr. Matthijs wordt bijgestaan door zijn echtgenote en 1 ateliermedewerker.

Daar waar er eerst hoofdzakelijk gewerkt werd naar de productie, het verdelen en het plaatsen van signalisatie blijkt al snel dat veiligheidssignalisatie een ruime markt is. Om het cliënteel optimaal raad te geven volgt Dhr. Matthijs een opleiding tot preventieadviseur niveau 2 waardoor niet alleen de producten maar ook de know-how in huis wordt gehaald. Hierdoor kan het leveren en/of aanmaken van signalisatie worden vervat in ‘veiligheidsprojecten’ waarbij er evacuatieplannen, interventiedossiers, signalisatie-audits gecombineerd worden.

Sinds 1998 verdelen we eveneens de thermotransfert printers van Brady waardoor de klant zijn eigen zelfklevende signalisatie kan aanmaken. Mede door de uitbreiding van ons aanbod en het steeds groter wordende klantenbestand worden er ook systematisch meer medewerkers aangeworven.

In 2006 is er de overname van BBP-Systems, eveneens een erkend Brady-distributeur die zich vooral op de markt van de thermotransfertprinters richt. De uitbreiding van Publicoen Safety & Sign staat niet stil en een jaar later maakt via Brady ook het adsorptiemateriaal van SPC deel uit van ons aanbod.

Al deze ontwikkelingen maken dat we in de loop der jaren een zeer uitgebreid en volledig gamma kunnen aanbieden, gaande van advies, over productie, levering en plaatsing. Ons team is inmiddels uitgegroeid tot een competente groep van 7 collega’s die dagelijks werken aan de uitbreiding en verbetering van onze producten en diensten onder de dagdagelijkse leiding van Dominique Matthijs.