Preventie op de werkvloer: voorkomen is beter dan genezen

Wereldwijd vinden jaarlijks meer dan 313 miljoen werkongevallen plaats als gevolg van onveilige arbeidsomstandigheden. Om dit te voorkomen, is het van enorm belang om preventieve maatregelen te treffen. In deze blog nemen we je mee in het belang van preventie op de werkvloer en hoe AllSign hieraan bijdraagt.

Waarom is preventie op de werkvloer belangrijk?

Een ongeluk ligt vaak in een klein hoekje, maar kan helaas verregaande gevolgen met zich meebrengen. We hoeven jou waarschijnlijk niet uit te leggen dat de werknemers binnen jouw bedrijf het waardevolste bezit zijn. Er alles aan doen om hun veiligheid te waarborgen om niet alleen menselijk leed te voorkomen, maar ook om de productiviteit hoog te houden, is een essentiële taak van een organisatie.

Een ander cruciaal aspect is de wetgeving. Er zijn heel wat wetten en verplichtingen met betrekking tot gezondheid en veiligheid op de werkvloer. Het niet naleven van deze regels kan ook leiden tot boetes of zelfs juridische gevolgen.

Tegelijkertijd heeft het voorkomen van ongevallen een invloed op onvoorziene financiële gevolgen die daaruit voortvloeien.

Preventie door middel van Link 360 (LockOut TagOut)

Hoe zet je deze maatregelen nu om in de praktijk? Uiteraard zijn er veel verschillende mogelijkheden, waarvan de Link 360 software in combinatie met LockOut TagOut. Hieronder geven we jou meer info hierover.

Wat is Lockout Tagout?

Lockout Tagout is een vastgelegde veiligheidsprocedure waarbij de gevaarlijkste energie wordt geneutraliseerd. Daarnaast worden isolatiepunten vergrendeld en beveiligd. Je maakt hierdoor je medewerkers bewust van gevaar door middel van waarschuwingstags en duidelijke procedures.

Preventie op de werkvloer

Wat is Link360?

Met LINK360 kun je jouw LockOut TagOut programma eenvoudig beheren en optimaliseren. Deze krachtige softwareoplossing is speciaal ontworpen om het beheer van jouw procedures te vereenvoudigen, goedkeuringen te stroomlijnen en naleving te controleren. Met LINK360 verbeter je de veiligheid op de werkvloer en minimaliseer je risico’s.

Wat is het verband tussen LockOut TagOut en Link360?

De relatie tussen Lockout-Tagout (LOTO) en Link360 is dat Link360 een softwareoplossing is die wordt gebruikt om LOTO-procedures en -programma’s te beheren en te ondersteunen. Het helpt organisaties bij het naleven van veiligheidsvoorschriften en bij het veilig uitvoeren van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan machines en apparatuur. Link360 maakt het gemakkelijker om LOTO-procedures op te stellen, te volgen en te documenteren, wat de veiligheid op de werkplek bevordert.

Samen sterker in veiligheid met AllSign

Het combineren van LockOut TagOut met link360, is een krachtige strategie om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. AllSign staat voor veiligheid en betrouwbaarheid. Met onze expertise en uitgebreide dienstenaanbod op het gebied van preventie op de werkvloer, kun je met een gerust hart vertrouwen op onze professionele aanpak. Bescherm jouw bedrijf vandaag nog met de deskundige diensten van AllSign en investeer in een veilige toekomst voor jouw bedrijf.

Laat onveilige situaties op de werkvloer niet aan het toeval over. Neem vandaag nog contact op met AllSign en neem de eerste stap naar een veiliger en beter beschermd bedrijf. Veiligheid is immers een basisbehoefte van elke medewerker.

Benieuwd wat AllSign voor jou kan betekenen?